Pret mp casa la rosu


pret casa la rosu, casa la rosu mp, pret mp casa la rosu 2019, echipa construit casa, constructie la rosu, firma constructii, caut firma, casa la rosu 2019, etape constructie casa la rosu

Pret mp casa la rosu

Ce inseamna casa la rosu?
O casa pe pamant reprezinta visul multor persoane. Bucuria unei vieti noi, mai relaxante, mai aproape de natura, intr-un spatiu mai mare, cu un grad sporit de confort.
Pentru a ajunge la indeplinirea acestui vis, este necesara parcurgerea mai multor etape.
Casa la rosu reprezinta o etapa in ridicarea unei constructii.  Daca ati ajuns deja la aceasta etapa, si anume etapa procesului de constructie, inseamna ca ati trecut cu bine peste faza de achizitie a terenului, aveti deja proiectul, autorizatiile si avizele necesare.

Proiecte casa
La un proiect complet ar trebui sa lucreze un proiectant arhitect plus alti ingineri, iar partile de baza ale proiectului sunt arhitectura, structura, rezistenta si instalatiile (termice, electrice, sanitare).Pentru executia planurilor (desenelor), trebuie sa se cunoasca regulile de intocmire a desenelor tehnice.
Proiectul tehnic al unei constructii trebuie sa contina : planuri de situatie, planuri de ansamblu, fatade, sectiunile constructiilor, planurile constructiei, planurile fundatiei, planul de cofraj, planurile instalatiilor, planuri cu detalii de executie. Cam acestea ar fi, in mare, planurile pe care trebuie sa le contina proiectul. Mai multe detalii despre fiecare plan in parte veti putea citi intr-un articol urmator.
Construcția unei case la rosu poate incepe odata ce s-au obtinut toate actele si aprobarile necesare.

Etape constructie casa la rosu :

Fundatia
Cea mai importanta etapa in constructia unei case, si totodata cea mai grea, este turnarea fundatiei.
Dupa trasarea casei conform planurilor realizate de arhitect, se va face saparea terenului conform cotelor din proiect.
- sapatura cu santuri a fundatiei - acest gen de sapatura se preteaza la cladirile mici, la case de locuit care nu au subsol sau demisol. Printre avantaje, enumeram faptul ca peretii sunt utilizati pentru cofraj pentru turnarea betonului de egalizare, iar realizarea sapaturii se va face fara necesitatea utilajelor mari. Ca si dezavantaj, exista riscul ca malurile sa se prabuseasca in cazul ploilor abundente in intervalul de timp dintre sapatura si turnarea betonului de egalizare. Se realizeaza mecanizat si manual. Timpul dintre saparea fundatiei si turnarea betonul trebuie sa fie cat mai mic.
- sapatura mecanizata - se preteaza la cladirile mari, cu subsol sau demisol. Se realizeaza economie de timp, dar costurile vor fi mai ridicate.
Dupa saparea terenului, se executa armaturile, montarea conductelor pentru utilitati si turnarea betonului pentru grinzi. Fundatiile se executa din beton sau beton armat.
Exceptie fac constructiile din lemn, unde fundatiile sunt alcatuite din piloti de lemn.
Tot in aceasta etapa se face decofrarea, se va umple fundatia cu pamant si pietris, se toarna straturile de termoizolare si hidroizolare si placile pentru fundatie.

Zidirea peretilor 
Zidurile se executa din BCA sau caramida. Vorbim despre materiale durabile si extrem de rezistente in fata factorilor externi.
Structura de rezistenta a casei se realizeaza din stalpi, ziduri, plansee si grinzi.

Planseele
Etape turnare plansee : cofrarea, armarea cu fier beton si turnarea. Planseele se construiesc din lemn, beton armat, traverse metalice, bolti de caramida.

Peretii despartitori - pot fi executati din caramica, BCA, boltari, placi prefabricate, schelet de lemn. Se sprijina pe scheletul constructiei sau pe grinzile planseelor. Au rolul de a desparti incaperile.

Cosurile si ventilatiile - cosul poate fi construit din tabla, beton, caramida, etc.
Cosurile si ventilatiile se executa pentru a elimina fumul produs de sobe sau calorifer sau pentru ventilarea cladirii.

Scarile interioare - Scara interioara poate fi realizata din diverse materiale precum metalul, cimentul sau lemnul. Scarile sunt alcatuite din trepte, contratrepte, podeste, vanguri si balustrada.

Acoperisul - este elementul final al constructiei casei. Elementul care sustine acoperisul este un schelet numit sarpanta.  Sarpanta se executa din lemn.
Dupa montarea sarpantei, se alege tipul de invelitoare care va fi folosit pentru finalizarea acoperisului. Invelitoarea este realizata dintr-un material protector (tabla, tigla, sindrila). Inainte de montarea invelitorii, se bat scanduri pe capriori, formand astereala, cu rol de sustinere pentru invelitoare. Astereala poate fi din lemn sau metal, in functie de greutatea invelitorii. O invelitoare mai rezistenta este cea realizata din metal.
Invelitoarea - fiecare invelitoare prezinta avantaje si dezavantaje. Se foloseste foarte mult tigla metalica, principalul avantaj fiind pretul redus.
In mod normal, etapele constructiei casei la rosu nu includ si montarea invelitorii.

Echipa constructie casa la rosu 
Suntem o firma cu peste 10 ani experienta in domeniul constructiilor si amenajarilor interioare. Consideram ca este foarte important sa existe o buna comunicare intre beneficiar si constructor, pe tot parcursul derularii lucrarilor. Specialistii nostri ofera calitate la cele mai inalte standarde si se adapteaza foarte bine chiar si celor mai exigente cerinte.
Clientii nostri ne devin prieteni, iar colaborarile de lunga durata demonstreaza acest lucru.

Pret casa la rosu
Pretul pe mp casa la rosu variaza in functie de complexitate si poate fi stabilit in baza proiectului de executie a casei.  Pentru o oferta de pret personalizata, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0720.348.353
Echipa noastra va ofera consultanta si suport pentru a materializa visul dumneavoastra de a ridica o casa.  Suntem dedicati, lucram cu drag si orice proiect ne ambitioneaza sa atingem cele mai inalte standarde in constructii si amenajari.





Comentarii

Trimiteți un comentariu