Pret manopera tencuiala decorativa

pret manopera tencuiala decorativa, tencuiala decorativa 2019, preturi tencuiala, pret manopera tencuit, pret manopera fatada 2019, echipa tencuit

Pret manopera tencuiala decorativa

Ce este tencuiala?
O tencuiala este un preparat(adesea mortar) care se aplica de obicei pe un zid, pentru a o netezi, poteja, decora. O tencuiala este constituita dintr-un liant si dintr-un agregat. Se aplica in general o tencuiala in strat subtire , de pregatire, care permite o mai buna adeziune, urmat de un strat pricipal. Se adauga un strat de finisare cu o textura decorativa sau un pigment colorant.
Tencuiala este stratul final, de finisaj, care se aplica la o casa, cu dublu rol, atat la nivelul esteticii, conferind culoare, cat si rol de protectie impotriva intemperiilor.
Tencuiala decorativa este cel mai utilizat material pentru fatade si cel mai avantajos din punct de vedere al costurilor.

Din ce este obtinuta tencuiala decorativa?
Tencuiala decorativa este un amestec de rasini, ingrediente minerale, pigmenti, aditivi si apa. Pe langa rolurile estetice si de protectie impotriva intemperiilor, tencuiala decorativa permite zidurilor sa "respire", permite circulatia vaporilor de apa si previne aparitia igrasiei in interior.

Tencuiala decorativa - tipuri
Tencuielile decorative au aspecte estetice diferite, unele au aspect de piatra, altele un spect zgariat, canelat.
Desi unele tencuieli au aspect asemanator, se poate observa o diferenta de granulatie intre ele. Granulatiile pot varia intre 0,5 mm pana la 3,5 mm.
Insa, tencuielile decorative se deosebesc si din punct de vedere calitati, in functie de compozitia chimica.  Este recomandat sa consultati un spacialist pentru a lua cea mai buna decizie de cumparare.
Iata care sunt cele mai cunoscute tipuri de tencuiala decorativa si caracteristicile acestora :
- tencuiala acrilica - este cel mai intalnit model de tencuiala. Are in compozitie rasini acrilice, pigmenti, adaos de cuart, aditivi si granule de marmura. Are o aderenta foarte buna la suport. Se obtin efecte decorative deosebite, cu efect striat.
- tencuiala decorativa siliconica - material pe baza de rasini acrilice si siliconice, aditivi specifici, dar si adaos de cuart si granule de marmura de diverse marimi. Are o mai mare permeabilitate la vapori fata de cea acrilica. De asemenea, ea nu permite patrunderea apei si are o buna rezistenta la foc.
- tencuiala decorativa silicata - tencuieli in a caror compozitie intra silicat de potasiu (sticla solubila de potasiu), ingrediente minerale, pigmenti acrilici, microfibre, adaosuri, apa, etc.Tencuielile silicate ies in evidenta printr-o permeabilitate deosebita si de asemenea, o rezistenta deosebita la alge, licheni, muschi.
- tencuiala minerala - in compozitie intra ciment, var, granule de marmura.

Fiecare tip de tencuiala dispune de granulatii diferite. Grosimea stratului de tencuiala decorativa este data, practic, de marimea acestor granulatii. in punctul de vedere al marimii granulelor de nisip din tencuiala, aceasta poate fi mai fina sau mai grunjoasa.
In functie de model, tencuielile decorative pot fi :
- granulata sau bob cu bon, are aspectul unor boabe sau granule.
- zgariata sau scoarta de copac, cu aspectul unor zgarieturi, mai mici sau mai adanci, asemanatoare celor de pe scoarta de copac.

Tencuiala decorativa - culori
La fel ca si in cazul vopselelor lavabile, tencuielile decorative pot fi colorate in mii de nuante, lucru care ofera o multitudine de posibilitati de alegere. Este de evitat folosirea unei nuante inchise pe suprafete mari, pentru ca se incalzeste excesiv vara.

Tencuiala decorativa - aplicare
Mai intai trebuie aplicata o amorsa. In cazul in care tencuiala decorativa este colorata, este de preferat ca si amorsa sa fie colorata in aceeasi culoare, altfel se vor vedea diferenta de nuanta printre granulele tencuielii.

Pret manopera tencuiala decorativa
Pretul pentru manopera difera in functie de tipul de tencuiala decorativa, de suprafete, dimensiuni, de gradul de dificultate, etc. Pentru o oferta de pret personalizata, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0720.348.353. Oferim tarife extrem de avantajoase. Sunt o firma cu experienta de peste 10 ani in domeniu. Lucram numai cu personal specializat. Echipa noastra va ofera suport pe tot parcursul derularii lucrarilor, va poate oferi sfaturi si idei care pot imbunatatii calitatea amenajarii.





Comentarii